İi. Doğru akvaryumu kura çekmek
III. Akvaryumunuzu oluşturmak
IV. Akvaryumunuza balık bakmak
V. Balığınıza Çalmak
VI. Akvaryumunuzu arkalamak
Vii. Balık yetiştirme
VIII. Hastalıklar ve parazitler
İx. Akvaryum dekoru
Yeryüzü oldukça sorulan sorular
Hususiyet | Yanıt |
---|---|
Akvaryum dekoru | Bitkiler, kayalar, dalgaların karaya attığı odun, bezek eşyaları |
Akvaryum DIY | dekorasyonlarınızı ve aksesuarlarınızı yapın |
Akvaryum malzemeleri | Filtreler, ısıtıcılar, ışıklar, yemek, akarsu koşullandırıcıları |
Akvaryum | Ebat, biçim, balık türü |
Akarsu bahçeciliği | Akvaryumunuza akarsu bitkileri gidermek |
İi. Doğru akvaryumu kura çekmek
Dar akvaryum seçerken dikkate katılması ihtiyaç duyulan düşük husus vardır. Birincisi akvaryumun büyüklüğü. Umumi kaide, tutmayı planladığınız gelişigüzel balık için minimum 10 galon olan fakat akvaryum seçmektir. Hem de, akvaryum balığı ve ferişte benzer biçimde birtakım balıklar henüz ağabey akvaryumlar gerektirir.
Dikkate katılması ihtiyaç duyulan tali husus akvaryumun şeklidir. Düzbucak, rubai ve silindirik iç düşmek suretiyle muhtelif değişik şekiller vardır. Akvaryumun şekli, evinizde göründüğünü ve balığın yüzme şeklini etkileyecektir.
Dikkate katılması ihtiyaç duyulan üçüncü husus akvaryumun malzemesidir. Akvaryumlar pencere, akrilik ya da plastikten yapılabilir. Pencere akvaryumlar arz geleneksel seçenektir, sadece acı ve cereyan etmesi kuvvet muhtemelen. Akrilik akvaryumlar henüz hafifçe ve cereyan etmesi henüz kolaydır, sadece pencere akvaryumlardan henüz pahalıdır. Plastik akvaryumlar arz ehven seçenektir, sadece bununla beraber minimum dayanıklıdır.
Dikkate katılması ihtiyaç duyulan dördüncü husus filtrasyon sistemidir. Filtrasyon sistemi, akvaryumdan atıkları bilmek ve suyu pak tutmaktan mesuldür. Gravili filtreler, teneke kutu filtreleri ve arkaya asık filtreler iç düşmek suretiyle muhtelif değişik filtrasyon sistemleri mevcuttur.
Dikkate katılması ihtiyaç duyulan beşinci husus tenvir sistemidir. Tenvir sistemi, balıklara gelişmesi ihtiyaç duyulan ışığı bulmak için önemlidir. Floresan ışıklar, LED ışıklar ve mızrap halide ışıkları iç düşmek suretiyle muhtelif değişik tenvir sistemleri vardır.
Dikkate katılması ihtiyaç duyulan altıncı husus ısıtıcıdır. Isıtıcı, akarsu sıcaklığını durağan(durgun) fakat ölçüde ağrımak için önemlidir. Bir çok balık için ülkü akarsu sıcaklığı 72 ila 78 aşama Fahrenheit’dir.
Dikkate katılması ihtiyaç duyulan yedinci husus süslemelerdir. Akvaryumdaki dekorasyonlar, balık için naturel fakat yassı yaratmaya ve akvaryumu henüz cazibeli ağıl getirmeye destek muhtemelen. Kayalar, bitkiler ve dalgaların karaya attığı odun iç düşmek suretiyle muhtelif değişik süslemeler vardır.
Dikkate katılması ihtiyaç duyulan sekizinci husus bitkilerdir. Bitkiler, balıklara oksijen bulmak ve akvaryumdan atıkların çıkarılmasına destek düşmek için önemlidir. Yüzen bitkiler, beden bitkileri ve cezir bitkileri dahi iç düşmek suretiyle muhtelif değişik bitkiler vardır.
Dikkate katılması ihtiyaç duyulan dokuzuncu husus balık. Seçtiğiniz balık türü, akvaryumun ebatlarına, akvaryumun şekline, filtrasyon sistemi, tenvir sistemi, ısıtıcı, dekorasyonlar ve bitkilere asılı olacaktır. Şekerli akarsu balıkları, tuzlu akarsu balıkları ve tropikal balıklar iç düşmek suretiyle muhtelif değişik balıklar bulunmaktadır.
III. Akvaryumunuzu oluşturmak
Akvaryumunuzu oluşturmak, balığınız için sevinçli ve sıhhatli fakat aile yaratmanın evvel adımıdır. İşte acar fakat akvaryum inşa adımları:
- Balıklarınız için doğru gövde akvaryumunu seçin.
- Akvaryumunuz için müsait fakat arazi seçin.
- Akvaryumu dibe fakat çıngıl ya da kum tabakası ilave ederek hazırlayın.
- Akvaryuma akarsu ilave edin ve klorun buharlaşması için 24 sayaç beklemeye alın.
- Akvaryuma nebat ve süslemeler ilave edin.
- Balık ilave etmeden önce akvaryumun döngüsü.
Dar akvaryum inşa hakkındaki daha çok informasyon için lütfen makalemize bakın. Bir akvaryum kurmak.
IV. Akvaryumunuza balık bakmak
Akvaryumunuza balık eklemeye amade olduğunuzda, dikkate almanız ihtiyaç duyulan düşük husus vardır. ilk başlarda, akvaryumun bakmak arzu ettiğiniz balık sayısı için yeterince ağabey olduğu için güvenilir olmanız icap eder. Umumi kaide, parmak balık başına minimum 1 galon suya haiz olmaktır. Doğrusu, 10 1 inçlik balıktan oluşan fakat meslek bakmak istiyorsanız, 10 galonluk fakat akvaryuma ihtiyacınız olacak.
İkincisi, akarsu sıcaklığının ve pH seviyesinin bakmak arzu ettiğiniz balık için müsait olduğu için güvenilir olmanız icap eder. Bir çok balık, 72 ila 78 aşama Fahrenheit ve 6.5 ile 7.5 içinde fakat pH seviyesine haiz suda rahattır. Akarsu sıcaklığı ve pH seviyesini fakat akarsu bardak kiti ile denetim edebilirsiniz.
Üçüncüsü, balık ilave etmeden önce akvaryumun çiftteker sürdüğünden güvenilir olmanız icap eder. Bisiklete binme, akvaryumda balık atıklarının ve amonyakların parçalanmasına destek olacak fakat faydalı bakteri kolonisi oluşturma sürecidir. Işte proses, akvaryumun ebatlarına asılı olarak 4 ila 8 hafta içinde rastgele fakat yerde muhtemelen.
Akvaryum bisiklete bindikten sonrasında balık eklemeye başlayabilirsiniz. Akvaryumunuza balık yansıtırken, bunu az az akdetmek önemlidir. Dar seferde düşük balık ilave edin ve daha çok balık ilave etmeden önce düşük çağ süresince acar ortama alışmalarına müsaade verin. Işte, stres ve rahatsızlık riskini azaltmaya destek olacaktır.
Akvaryumunuza balık bakmak için düşük delil:
- Birbirinizle ve akvaryumunuzun boyutu ile ahenkli balıkları seçin.
- Becerikli ortama alışmalarını bulmak için balıkları ağır ve kademeli olarak ilave edin.
- Akarsu sıcaklığını ve pH seviyesini seçtiğiniz balıklar için müsait fakat ölçüde tutun.
- Balıklarınız için kafi yemek ve barınak sağlayın.
- Stres ya da rahatsızlık emareleri için balığınızı izleyin ve gerekirse harekete geçin.
Akvaryumunuza balık bakmak keyifli ve ödüllendirici fakat tecrübe muhtemelen. Işte ipuçlarını izlem ederek, balığınızın sıhhatli ve sevinçli olmasını sağlamaya destek olabilirsiniz.
V. Balığınıza Çalmak
Balıklarınıza kaçmak, onları sıhhatli ve sevinçli ağrımak için gereklidir. İşte balığınıza iyi mi bakacağınıza müstenit birtakım ipuçları:
- Pak ve bayındır fakat akvaryum sağlayın.
- Doğru akarsu sıcaklığını ve pH seviyesini kullanın.
- Balıklarınızı sıhhatli fakat rejimle besleyin.
- Kafi tenvir ve filtrasyon sağlayın.
- Balıklarınızı rahatsızlık ya da faydalanma emareleri açısından izleyin.
- Karantina acar balıkları akvaryumunuza ilave etmeden önce.
Işte ipuçlarını izlem ederek, balıklarınızın mufassal ve sıhhatli fakat hayat sürmesine destek olabilirsiniz.
İx. Akvaryum dekoru
Akvaryum dekoru tankınıza alaka ve letafet katabilir ve ek olarak balığınız için saklanma bölgeleri sağlayabilir. Bulunan birnice değişik akvaryum dekoru vardır, böylece şahsi kişiliğinize ve balığınızın gereksinimlerine uyan fakat husus seçebilirsiniz.
Birtakım popüler akvaryum dekorları şunları ihtiva eder:
* Kayalar ve dalgaların karaya attığı odun
* Bitkiler
* Mağaralar ve bezek eşyaları
* Yüzen nesneler
* Suni süslemeler
Akvaryum dekorunu seçerken, tankınızın boyutunu, haiz olduğunuz balık çeşidini ve elde etmeye çalıştığınız umumi görünümü demek önemlidir.
Akvaryum dekorunu kura çekmek için düşük delil:
* Tankınız için doğru boyutta dekor seçin. Dekor oldukça artık arazi kaplamamalı ve balığınızın manzarasını engellememelidir.
* Toksik sıfır malzemelerden yapılma dekoru seçin. Işte, balığınızın sağlığını arkalamak için önemlidir.
* Haiz olduğunuz balık türüne müsait dekor seçin. Birtakım balıklar öbürlerinden henüz agresiftir ve muayyen dekor türlerine engel verebilir ya da aksine edebilir.
* Umumi tasavvur estetiğinize uyan dekor seçin. Akvaryumunuzun ifadeli ve davetkar görünmesini istiyorsunuz, bu nedenle sevdiğiniz dekor seçin.
Akvaryum dekoru, tankınıza alaka ve letafet katmanın mükemmel fakat yolu muhtemelen ve ek olarak balığınız için saklanma bölgeleri sağlayabilir. Doğru dekoru seçerek, balığınızın seveceği ifadeli ve fonksiyonel fakat akvaryum yaratabilirsiniz.
7. Akvaryum dekoru
Akvaryum dekoru tankınıza alaka ve letafet katabilir ve ek olarak balığınız için saklanma bölgeleri sağlayabilir. Bulunan birnice değişik akvaryum dekoru vardır, böylece şahsi kişiliğinize ve balığınızın gereksinimlerine uyan fakat husus seçebilirsiniz.
Birtakım popüler akvaryum dekorları şunları ihtiva eder:
- Kayaç
- Bitkiler
- Tezyinat
- Odun
Akvaryum dekorunu seçerken, tankınızın boyutunu, haiz olduğunuz balık çeşidini ve elde etmeye çalıştığınız umumi görünümü demek önemlidir. Ek olarak dekorun balığınız için emin olduğu için güvenilir olmalısınız.
Akvaryum dekorunu kura çekmek için birtakım ipuçları:
- Tankınızla tıpkı boyutta dekor seçin.
- Toksik sıfır malzemelerden yapılma dekor seçin.
- Acı ya da aşındırıcı sıfır dekor seçin.
- Balıklarınız için gizlenen bölgeler elde eden dekor seçin.
Akvaryum dekoru, tankınıza alaka ve letafet katmanın mükemmel fakat yolu muhtemelen ve ek olarak balıklarınıza emin ve basit fakat yassı sağlayabilir. Işte ipuçlarını izleyerek, akvaryumunuz için muhteşem fakat dekoru seçebilirsiniz.
Hastalıklar ve parazitler
VIII. Hastalıklar ve parazitler
Balıklar muhtelif hastalıklardan ve parazitlerden hastalanabilir. Yeryüzü münteşir hastalıklardan bazıları şunlardır:
Fin çürüğü, yüzgeçlerin yıpranmasına ve renksizleşmesine yol açan bakteriyel fakat enfeksiyondur.
ICH, balığın bedeninde temiz lekelerin ortaya çıkmasına yol açan parazit fakat enfeksiyondur.
Giardiasis, amel ve kilogram yitirilmesine yol açan fakat protozoan enfeksiyonudur.
gösterim balığı hastalığı, balığın gevşek bulunmasına ve iştahlarını kaybetmesine yol açan bakteriyel fakat enfeksiyondur.
Öteki balıklara yayılmalarını karşılamak için balık hastalıklarını olası olan arz yakın zamanda inkılap buyurmak önemlidir. seçenekleri hastalığın tipine asılı olarak değişmiş olur, sadece antibiyotikler, antifungaller ya da antiparazitiği içerebilir.
Önleme, balıklarınızı hastalıklardan ve parazitlerden korumanın arz pekiyi yoludur. İşte balık hastalıklarını karşılamak için birtakım ipuçları:
* Akvaryumunuzu pak ve bayındır tutun.
* Akvaryumunuzu ifrat kalabalıklaştırmaktan kaçının.
* Esas tankınıza ilave etmeden önce minimum dü hafta süresince acar balıkları karantina edin.
* Balıklarınızı sıhhatli fakat rejimle besleyin.
* Suyunuzdan zararı dokunan kimyasalları bilmek için fakat akarsu kremi kullanın.
Balınızın rahatsız olduğu için şüpheleniyorsanız, onları kişileştirme ve inkılap için fakat baytar ya da balık uzmanına çalmak önemlidir.
İx. Akvaryum dekoru
Akvaryum dekoru tankınıza alaka ve letafet katabilir ve ek olarak balıklarınıza saklanacak bölgeler ve bölgeler sağlayabilir. Bulunan birnice değişik akvaryum dekoru vardır, böylece şahsi kişiliğinize ve balığınızın gereksinimlerine müsait parçalar seçebilirsiniz.
Akvaryum dekorunu seçerken, tankınızın boyutunu, haiz olduğunuz balık çeşidini ve elde etmeye çalıştığınız umumi görünümü demek önemlidir. Ek olarak, dekorun balığınıza engel vermeyecek toksik sıfır malzemelerden yapıldığından güvenilir olmalısınız.
Birtakım popüler akvaryum dekorları şunları ihtiva eder:
- Kayaç
- Bitkiler
- Tezyinat
- Odun
- Mağaralar
Akvaryumunuzda dalgaların karaya attığı odun, bahir kabukları ve mercanbalığı benzer biçimde naturel nesneleri dahi kullanabilirsiniz. Yalnız tanka ilave etmeden önce pir temizlediğinizden güvenilir olun.
Akvaryum dekoru, tankınıza benlik eklemenin ve balıklarınız için ifadeli ve davetkar fakat yassı görüntülemek için mükemmel fakat erkân muhtemelen.
İşte balık tankı dekoru hakkındaki birtakım münteşir sorular:
S: Balık tankı dekoru için ne malzemeleri kullanabilirim?
C: Kayaç, dalgaların karaya attığı odun, bitkiler ve bezek eşyaları iç düşmek suretiyle balık tankı dekoru için muhtelif malzemeler kullanabilirsiniz. Malzemelerin toksik olmadığından ve balık için emin olduğu için güvenilir olun.
S: Balık tankı dekorunu iyi mi temizlerim?
C: Balık tankı dekorunu tanktan çıkararak ve müsamahakâr fakat fırça ile ovarak temizleyebilirsiniz. Ek olarak hafifçe fakat deterjan bile kullanabilirsiniz, sadece tanka koymadan ilkin dekoru pir duruladığınızdan güvenilir olun.
S: Balık tankı dekorunu hangi çoğunlukla değiştirmeliyim?
C: Balık tankı dekorunu gerektiği benzer biçimde değiştirmelisiniz. Dekor pis ya da yosun kaplı görünmeye başlıyorsa, pekiyi fakat saflık vermenin tarihi geldi.
0 Yorum